Tseard Verbeek

Tseard VerbeekHet A-orkest staat sinds januari 2020 onder de enthousiaste leiding van Tseard Verbeek uit Sneek. Tseard, geboren in Hamilton (Canada) uit Friese ouders, mocht als 4-jarig kind weer terug naar Friesland. Daar vonden via muziekvereniging EMM te Oudega FSW de eerste trompetlessen voor hem plaats. Hij kreeg les van Wybren Valkema, die een groot inspirator voor hem was.

Als 16-jarige werd hij toegelaten op het Conservatorium te Groningen. Via Freddie Grinn (trompettist in het Concertgebouw) mocht al gauw worden geremplaceerd in diverse Symfonieorkesten.

Op het Conservatorium te Groningen begon de belangstelling voor het vak directie te groeien. Nestor Peet van Bruggen, toenmalig dirigent van de JWF kapel, was een uitstekend docent. Piebe Bakker, landelijk bekend door zijn visie op de ontwikkeling van jeugdmuzikanten, nodigde Tseard als docent uit voor de jeugdstudiedagen van de provinciale bonden. Naast tal van fanfare- en harmonieorkesten dirigeerde Tseard symfonie-projectorkesten aan het Atrium te Sneek.

Een 10-tal jaren was Tseard de dirigent van de indertijd vermaarde Friese Jeugd Harmonie, een geselecteerd gezelschap van talentvolle muzikanten onder de vlag van Keunstwurk.

Tseard zelf bij zijn start: Het is geweldig muziek te maken met een orkest. Het is de bedoeling dat een heel orkest van jong tot oud plezier beleeft aan een repetitieavond of concert. De gein is iedere muzikant met inspiratie aan het spelen te krijgen, ongeacht het niveau. Concordia Joure is een orkest met potentie en met de juiste instelling. Hier dirigeren is een uitdaging die ik met veel plezier aanga.

 Grietje Wuite

grietjewuite

Over het B-orkest van Concordia zwaait Grietje Wuite de scepter. Grietje is als leerling bij Concordia begonnen in 1975. Na het behalen van haar A-, B-, C- en D-diploma's voor altsaxofoon heeft zij een assistent-dirigenten cursus gevolgd bij Piebe Bakker. In 1988 is zij gestart met het dirigeren van het B-orkest. Onder haar leiding werd in 1989 voor het eerst een concert gegeven en vele concerten mochten volgen. Naast haar werkzaamheden als groepsleerkracht aan de basisschool "Westermarskoalle" te Joure ligt haar hart en ziel bij de "muziek". Door haar sympathieke en enthousiaste opstelling zorgt zij voor een goede motivatie in het B-orkest.

 

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Concert Agenda


Open Repetitie
B-Orkest
06 juni 2023
18:30 - 19:30
Vegelinsweg 6a, Joure


Blasmuzik Festival Drolshagen
B-Orkest
09 september 2023
Drolshagen


Weekend de Veenhoop
A-Orkest
06 oktober 2023
De Veenhoop


Concert filmmuziek
A-Orkest
04 november 2023
De Oerdracht, Joure


Kerstconcert
B-Orkest
24 december 2023
Hobbe van Baerdt Kerk, Joure